nieuwtjes

Kinderboekenschrijver komt met natuurspel de klas in

Bioloog en kinderboekenschrijver Jules Looman bedacht een natuurspel voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. In groepjes 'reizen' de kinderen vanuit hun eigen klas de jonge zeevogel Puff achterna naar de noordpool, bergen, woestijn en oceaan.



Kinderboekenschrijver als spelleider

Het spel kreeg de titel 'Reis je Rot met Puff de Papegaaiduiker' mee. Bedenker Jules Looman legt uit: 'Ik kom het in de klas met de kinderen spelen. Zij strijden in groepjes tegen elkaar en reizen met dierenpionnen over een dynamisch speelbord van 40 kaarten. Met filmpjes, verhalen en voorwerpen leren ze over landschappen en natuurverschijnselen dicht bij huis en verder weg. Onderweg moeten de kinderen vragen beantwoorden, laat ik ze enkele natuurgeheimen uit mijn verhalen ontdekken en krijgen ze de kans om aan mij vragen te stellen.'

Laag tarief
Om het natuurspel voor ieder budget bereikbaar te maken, hanteert Jules Looman een laag tarief. De totale kosten per groep (maximaal 32 kinderen) zijn:

Programma natuurspel: € 75 (inclusief € 15,75 btw).
Bijkomende reiskosten: € 0,19 per kilometer.

Bij een tweede en derde groep geldt steeds € 25 korting. Voorbeeld: voor 2 groepen en spelrondes betaalt u dus € 125 (inclusief € 26,25 btw) en de reiskosten.

Elk spel duurt ongeveer 1 uur.

Natuureducatie
Het spelconcept bundelt onderwijskerndoelen als natuureducatie, wereldoriëntatie, coöperatief leren en samenwerken. Tegelijkertijd brengt het een kinderboekenschrijver 'live' op school en in de klas. Jules Looman: 'Ik wil kinderen graag op een leuke, speelse manier iets meegeven over de natuur om hen heen. Door de gekozen opzet is het spel interactief en verloopt het elke keer weer anders. Het is een kant-en-klaar concept; de school hoeft er verder niets voor te doen. Maar als leerkrachten dat willen, reikt het spel vanzelf ideeën aan om met de kinderen na afloop verder uit te werken.'

Het natuurspel is ook geschikt om te spelen in bibliotheken en kinderboekhandels. Intussen is het op de eerste scholen met succes beproefd.

Contact
Neem voor vragen, mogelijkheden en reserveringen rechtstreeks contact op met Jules Looman via 06-29409088 of jules.enroute@planet.nl. Informeer naar de korting bij meerdere klassen.

Het natuurspel is losjes gebaseerd op de boekenreeks 'Willie & Puff van Noordeiland van Jules Looman'. Je hoeft als klas de verhalen niet te kennen om het spel te kunnen spelen. Naar wens leest de schrijver ook voor uit eigen werk.