boeken
deel 1 De Tijdspiegel
deel 2 De vergeten bron


Gegevens deel 1

Willie & Puff van Noordeiland en de Tijdspiegel
Nieuwe uitgave met illustraties
van Jules Looman

Auteur: Jules Looman
Aantal pagina's: 244
Prijs: € 19,95
Zelf lezen vanaf 9/10 jaar
Voorlezen vanaf 6 jaar

Uitgeverij Free Musketeers
ISBN-nummer: 978-90-484-0728-6

Te bestellen in elke boekhandel
en op:
www.freemusketeers.nl
www.ako.nl
www.bol.com

 

Deel 1 Willie & Puff van Noordeiland en de Tijdspiegel


Waar leven papegaaiduikers? Waar worden ze geboren? Waarom moeten jonge papegaaiduikers bij het uitvliegen gered worden door de kinderen van Noordeiland? Dit eigentijdse sprookje geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Het verhaal begint op Noordeiland, een vulkaaneiland in de Onmetelijke Zee, waar het meisje Willie met haar vader woont. Elk jaar komen in de zomermaanden duizenden papegaaiduikers naar het eiland, waar ze op de rotskliffen hun jongen grootbrengen. Maar als de jonge zeevogels in augustus voor het eerst hun nesten verlaten om hun ouders te volgen naar zee, gaat er iets mis. In plaats van op zee komen de jonge papegaaiduikers midden in het dorp terecht, waar ze niet genoeg wind onder hun vleugels krijgen om weg te kunnen vliegen. Op een dag besluit Willie om de jonge zeevogels te gaan redden. Onbedoeld belandt ze zo in een reisavontuur vol verrassingen en onthullingen, samen met de jonge papegaaiduiker Puff. Wat begint als een avontuurlijke reis om weer thuis te komen, verandert in een zoektocht naar haar moeder. Onderweg ontmoeten Willie en Puff opmerkelijke dieren en mensen en trotseren ze vele gevaren.

Spanning, magie, fantasie en werkelijkheid gaan samen in dit avonturenverhaal voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. Belangrijke rode draad door het boek zijn de verrassende natuurgeheimen onderweg en de bijzondere vriendschap tussen het meisje Willie en Puff, een jonge zeevogel die schrijver Jules tijdens zijn reizen op de noordelijke wereldzeeën tegenkwam.

Genre: tijdreisverhalen, avonturenverhalen, eigentijdse sprookjes